Salvați transportatorii expres cu autoutilitare sub 3.5 tone!

În contextul pandemiei Covid-19, la inițiativa mai multor companii de transport în regim expres, cerem ca setul de măsuri care va intra în vigoare pentru sprijinirea transportatorilor să includă toți transportatorii, inclusiv pe cei cu autoutilitare de 3,5 t MMTA si sub 3,5 t MMTA.

Aceștia desfășoară activități de transport marfă, în baza aceluiași cod CAEN, suferind în urma impunerii restricțiilor prezente și viitoare de pe continentul european.

E nevoie ca toți transportatorii rutieri români să beneficieze în egală măsură de tot sprijinul pe care statul român îl poate acorda. În condițiile distanței dintre locațiile de producție și cele de consum, blocarea transportului va determina blocaje în tot ciclul de aprovizionare.

Avem nevoie de această inventariere a firmelor din transportul expres si a angajatilor lor pentru a arăta Guvernului României impactul pe care această criză l-ar avea. Estimarea trebuie făcută în funcție de mărimea flotei din domeniul transportului expres și numărul de locuri de muncă afectate de această criză.

Este esențial să trimiteți răspunsul dumneavoastră până în data de 20 martie 2020.


Petitie inchisa


AU COMPLETAT ÎN TOTAL: 653

Total Vehicole de transport 3.5t MMTA: 3553

Total Vehicole de transport sub 3.5t MMTA: 1388

Total Număr angajați: 6024

AU COMPLETAT PÂNĂ la 20 martie: 636

Total Vehicole de transport 3.5t MMTA: 3511

Total Vehicole de transport sub 3.5t MMTA: 1365

Total Număr angajați: 5934